Tarangire er Tanzanias sjette største nationalpark og dækker et utæmmet areal på 2.850 kvadratkilometer. En uspoleret nationalpark, som ikke er overfyldt, hvilket giver denne park en vild skønhed, samtidig med at den indeholder de fleste af de dyrearter, der forventes at blive set på en safari med undtagelse af næsehorn, der blev udslettet af krybskytteri i 1980’erne. Nationalparken har en række forskellige vegetationszoner, fra græsarealer og skove mod nord til lave bakker, krat og sumpland ned mod syd. Gennem nationalparken løber Tarangire floden, som danner en stedsegrøn korridor, og er parkens vigtigste vandkilde for dyreliv i den tørre sæson. Nationalparken blev i sin tid opkaldt efter denne flod, der krydser den og tæmmer sine farvande in Burungesøen (Lake Burunge) mod vest. Nationalparkens landskab og vegetation er af enestående karakter med let bevoksede bakker, tæt busk og højt græs, som ikke findes andre steder i det nordlige safari distrikt.

Tarangire er særligt berømt for sine store elefantflokke (der er registreret en flok bestående af op til 300 elefanter) og baobab træer. Besynderlige og klodsede, men imponerende træer, der er flere tusind år gamle og giver fremragende silhuetter mod himlen for solnedgangsbilleder. Løver, leoparder, geparder og træklatrende pythoner tiltrækker også besøgende gennem sæsonen. Andre store dyr, der er til at finde i Tarangire er blandt andre gnuer, zebraer, bøfler, impalaer, Grants gazeller, den røde koantilope og elsdyrantilopen. Tarangire er også den eneste park i Tanzania, hvor sjældne antiloper, som den frynseørede Oryx og den særlige langhalsede girafgazelle ofte ses.

De stedsegrønne sumpe er i fokus for 550 fuglearter. Tarangire er nationalparken med flest fuglearter i hele tanzania og er hjem til en tredjedel af hele tanzanias fugle population. Tarangire er også et af verdens vigtigste yngleområder for eurasiske migranter. Andre fuglearter, der findes i nationalparken, inkluderer sorthovedet dværgpapegøje, koritrappen – verdens tungest flyvende fugl, struds og små partier af hornravne. Skovområderne er rige på upupidae, næsehornsfugle, brunhovedet papegøje og hvidbuget larmfugl. Vildtfugle såsom perlehøns og gulstrubet sporehøns. Der er tilsammen registreret over halvtreds rovfugle. Rovfugle af arten gøglerørn og steppeørnen, en migrant fra Rusland, samt gigantiske fugle såsom øregribben og den lillebitte amerikanske pygmæfalk. Her, hvor fuglesang kan høres før daggry og fortsætter langt ind i natten, er et lille stykke af paradis for fugleelskere.

Klima

Tarangire Nationalpark har som Ngorongoro og Serengeti bimodal nedbør. Den korte regnsæson fra november til december og den lange regnsæson fra marts til maj. Det regner normalt om eftermiddagen, men sjældent hele dagen.

Den tørre sæson er fra juni til oktober og januar til februar.

Temperaturen i den tørre sæson er gennemsnitligt 26 Cº om eftermiddagen og falder til 14 Cº om aftenen og natten. Varmt tøj til aften og tidligt om morgenen anbefales.

I regnsæsonen er temperaturerne normalt omkring 28 Cº om eftermiddagen og omkring 16 Cº om natten.

Parken er beliggende i en højde mellem 900 og 1250 meter med en gennemsnitlig årlig nedbør på 650 til 700 mm.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Den tørre sæson, fra slutningen af juni til oktober, er den bedste tid til at spotte dyrelivet i Tarangire National Park. Floden Tarangire, der aldrig tørrer ud, fungerer som en magnet til dyrelivet i dette økosystem. Dyr samles omkring Tarangire-floden, hvilket gør den tørre sæson den bedste tid til at spotte de mange dyr. I modsætning til regnsæsonen vandrer de fleste dyr ud af parken, og det vilde dyreliv er betydeligt mindre.

Tilgængelighed

Kørsel: Tarangire Nationalpark er let tilgængelig fra byen Arusha via asfalteret vej, som ligger 121 km fra Tarangire National Park. Køreturen tager mindre end 2 timer.

Via fly: Flyv fra Arusha lufthavn eller Kilimanjaro International Lufthavn til Kuro Airstrip inde i parken.

Indlogering

Tarangire National Park tilbyder forskellige muligheder for indkvartering inden i og uden for parken. Camping, tented camps, tented lodges og Lodges.

Aktiviteter

  • Almindelig safari
  • Vandresafari
  • Natsafari
  • Camping
  • Luftballon safari

Best Selling Tours

Send us your details

Mega dk web inquiry form
First and Last Name
example@example.com
Date/month/year
Date/month/year
Above 12 year
Below 12 year