Arusha Nationalpark, en juvel inden for en kort rækkevidde og Tanzanias eneste nationalpark opkaldt efter en by. På trods af sin korte afstand til safari-hovedstaden besøges denne nationalpark næppe. En god nyhed for de eventyrlystne sjæle, der kommer her for at nyde den lille parks vidtstrakte udsigt, smukke vulkanske landskaber, betagende regnskov og et væld af dyreliv uden store menneskemængder.

Det meste af nationalparkens areal optages af det mægtige Mount Meru. En stratovulkan, der engang var højere end Kilimanjaro og Tanzanias næsthøjeste bjerg. For en kvart million år siden sprængte et voldsomt udbrud hele bjergets østlige side og kastede gigantiske stenblokke ca. 70 km øst for bjerget, hvilket reducerede dens højde til de nuværende 4.566 meter. Trods Meru klassificeres som sovende, forekommer små skælv i jorden stadig, og der blev i 1910 registreret en række mindre udbrud. At bestige Afrikas femte højeste bjerg betragtes ofte som et akklimatiserings-trek inden bestigning af Kilimanjaro. På trods af, at Merus bjergtop er over en kilometer lavere end bjergtoppen på Kilimanjaro er bjergets stigning meget stejlere og kan være lige så udfordrende og givende som at bestige Kilimanjaro, ‘Afrikas tag’ (‘The rooftop of Africa’). Betagende landskab undervejs, inklusiv en uovertruffen udsigt over dens større nabo, Kilimanjaro, samt flokke af bøfler, giraffer og zebraer, der græsser roligt, men du lidenskabeligt snor dig gennem den den tilsyneladende uendelige bjergsti.

Selvom en stor del af denne nationalparks 552 kvadratkilometer består af Mount Merus østlige sektion, har parken mere end dette at tilbyde. Der er den tætte skov, der er hjemsted for den undvigende leopard, den akrobatiske sort-hvide colobusaber og andre primater samt et udvalgt af jungle-fugle. Ved foden af Mount Meru ligger Ngurdoto-krateret. Et udbrudt 3 kilometer bredt og 400 meter dybt vulkansk caldera, der ikke overraskende kaldes ‘det lille Ngorongoro’.

Ligesom Ngorongoro blev dette krater dannet, da to vulkanske kegler til sidst kollapsede under deres egen masse efter fusionen. Som sin større fætter ca. 200 kilometer mod øst (Ngorongoro), er Ngurdoto vært for et væld af vilde dyr. Flokke af bøfler, elefanter og zebraer sammen med tropper af bavianer kan ses på kraterets bund kan fra udvalgte udsigtspunkter på kraterets sydlige side, da det er forbudt at gå ned til kraterets bund, dog er det tilladt at vandre i kraterranden eskorteret af en bevæbnet skytte.

I den nordøstlige del af parken ligger Momella-søerne. En serie på syv lavvandede alkaliske søer dannet, da Meru sprængte sin østlige side. Som i de fleste alkaliske søer understøtter disse også en blomstrende mangfoldighed af alger, der giver søernes forskellige forskellige nuancer af smaragd og turkis samt huser en betragtelig bestand af filtratorer, som de pinke flamingoer, som faktisk får denne dejlige farve fra algerne de spiser. Andre vandfugle indkluderer ænder, lappedykkere, pelikaner og en række migrerende fugle, der normalt ankommer i løbet af maj til slutningen af oktober er del af af de 575 forskellige fuglearter, der til dags dato er observeret i Arusha Nationalpark.

Nationalparkens tropiske forhold gør det også til et fremragende sted for sommerfugle, hvilket forsikrer sommerfugle-entusiaster en storslået fornøjelse. Skovene omkring søerne har også et stort antal sort-hvide colobusaber samt blå aber, bøfler, elefanter, giraffer, zebraer, vortesvin og lejlighedsvis skriftantiloper. Løver er praktisk talt ikke-eksisterende i denne nationalpark og trods leoparder og hyæner lever i parken er de svære at få øje på. Ikke desto mindre er denne lille ædelsten gemt væk i en uberørt stedsegrøn vildmark bare et stenkast fra Tanzanias safari-hovedstad, Arusha, og er en nationalpark, der altid vil leve op til forventningerne.

Klima

Der er to regnsæsoner i løbet af året, mart-maj og fra november til midten af december. Den tørre sæson er slutningen af juni-oktober og slutningen af december-februar.

Parken ligger i en højde mellem 1.700 og 4.566 meter.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Arusha Nationalpark kan besøges hele året. Klimaet er dog bedst egnet til bjergbestigning i de tørre sæsoner, juni-oktober og december-februar, når himlen er klar og bjergtoppen let kan ses. De fleste undgår april og maj, der der er kraftig monsunregn. Du kan dog bestige bjerget hele året ud, såfremt du har korrekt tøj og udstyr.

Tilgængelighed

Arusha Nationalpark er tilgængelig via kørsel.

Kørsel: 32 kilometer fra byen Arusha. 67 kilometer fra byen Moshi

Indlogering

Bjergbestigere på Mount Meru vil blive indkvarteret i hytter på udvalgte campingpladser.

For de der er på safari i nationalparken er indlogeringsmulighederne enten camping inde i parken eller en af de mange muligheder for lodges der er lige uden for parken samt i Arusha, som blot ligger et stenkast fra selve parken.

Activities

  • Mount Meru bjergbestigning
  • Standard safari
  • Vandresafari
  • Kanotur
  • Ridning

Best Selling Tours

Send us your details

Mega dk web inquiry form
First and Last Name
example@example.com
Date/month/year
Date/month/year
Above 12 year
Below 12 year