Formentlig Tanzanias smukkeste nationalpark, hvor ferskvandssøen, Lake Manyara strækker sig over 50 km langs foden af Den østafrikanske Great Rift Valleys vestlige skrænt. Det er også en af Tanzanias mindste nationalparker, idet den kun dækker 330 kvadratkilometer, hvoraf op til 200 kvadratkilometer er dækket af sø, når vandstanden er høj. Dens varierede kystmiljø er tilflugtssted for en bred vifte af dyr, inklusiv elefanter, store flokke af flamingoer, flodheste og de berømte træklatrende løver.

Med sin stedsegrønne skov er Manyara et strejf af grønt i et ellers tørt landskab. Denne skov, som er spækket med kilder, der strømmer ned ad skrænten i nord sammen med de mange forskellige vegetationszoner og dets tilstedeværelse året rundt, gør denne nationalpark til en oasis for dyreliv selv i de tørre sæsoner og tiltrækker en del af de migrerende dyr kommende fra Tarangire. Skoven er hjemsted for Manyaras elefanter, impalaer, skriftantiloper, vandbukke, perlehøns og en række andre skabninger, sammen med de altid tilstedeværende abefamilier af grøn marekat og blå aber. Bavian tropper er også hyppige i skoven såvel som på sletterne, der omgiver den.

Bøfler lever generelt ved søbredden, nogle gange flere hundrede i en enkelt flok. Lake Manyara er tilflugtssted for over 200 flodheste, der med lidt held kan ses slentre ud af vandet i løbet af dagen. Hen over sletterne kan ses giraffer, zebraer, gnuer, vortesvin, desmerdyr, den lille antelope dik dik og deres deltagende rovdyr; blandt andre træklatrende løver, leoparder, hyænehunde og sjakaler. Sommetider kan silhuetterne af et par livlige klippespringere ses, når de står på skræntens klipper. Den lavvandede sø er foretrukket af vandfugle, herunder hjejler, ænder, gæs, skarver, pelikaner, hejrer, ibis, bladhøns og højdepunktet af dem alle, store flokke af lyserøde flamingoer, der tiltrækkes af at søens lavvandede farvande er rig på alger. Algerne forsørges af en række varme kilder, der er rige på det ildelugtende svovl, der opvarmes af geotermiske aktiviteter i jordens kappe.

Rovfugle, der findes i parken, inkluderer blandt andre topørn, hvis bytte er grøn marekat aber, mange arter af gribbe og lys sanghøg. Tilsammen er der registreret omkring 400 fuglearter i Lake Manyara Nationalpark, hvoraf mange af dem er et højdepunkt for de besøgende gæster.

Trods den måske ser lille ud, så er Lake Manyara, der strækker sig langs grunden af den 600 meter høje skrænt, et af de smukkeste steder i Tanzania. En ægte naturskøn perle. Med en kulisse så storslået, at Ernest Hemingway omtalte det som ‘Det smukkeste jeg havde set i Afrika’ (‘The loveliest I had seen in Africa’) og endda navngav sin bog ‘De grønne bakker i Afrika’ (‘The green hills of Africa’), opkaldt efter den kulisse han havde set. Lake Manyara Nationalpark vil med sikkerhed fortrylle mange rejsende i dag, ligesom det gjorde for næsten et århundrede siden.

Klima:

Lake Manyara Nationalpark har som Ngorongoro, Serengeti og Tarangire bimodal nedbør. Dog kan dens korte regnsæson begynde og ende lidt tidligere i november til december. Den lange regnsæson er fra marts til maj. Det regner sjældent hele dagen.

Manyaras tørre sæson er juni-september og december-februar.

Temperaturer i den tørre sæson varierer fra 24 Cº i løbet af dagen og omkring 14 Cº om natten. Varmt tøj til aften og tidligt om morgenen anbefales.

I regnsæsonen er temperaturerne normalt omkring 27 Cº om eftermiddagen og omkring 16 Cº om natten.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Lake Manyara er fantastisk gennem hele året. Parken er på sin yderste skønhed i regnsæsonen november-maj, når vegetationen er meget frodig, og vandfaldene løber som en kaskade ned ad den stejle hældning.

Den tørre sæson, gør de fleste af parkens ruter tilgængelige og foretrækkes af mange.

Tilgængelighed

Parken er tilgængelig via både kørsel og flyvning.

Kørsel: 115 km fra byen Arusha.

Med fly: Fly til Manyara Airstrip.

Indlogering

Lake Manyara Nationalpark har forskellige indkvarteringsmuligheder, blot et stenkast væk fra selve parken. Fra campingpladser til tented camps og lodges. De fleste af dem ligger på kanten af floddalen med en spektakulær udsigt.

Inde i nationalparken tilbydes blot en håndfuld overnatningsmuligheder i form af; Camping, tented camp og lodge.

Aktiviteter

  • Almindelig safari
  • Natsafari
  • Vandresafari
  • Kanoture

Best Selling Tours

Send us your details

Mega dk web inquiry form
First and Last Name
example@example.com
Date/month/year
Date/month/year
Above 12 year
Below 12 year