Tanzanias ældste nationalpark er ligeledes en af verdens mest velkendte reservater. Med dens 14.753 kvadratkilometer var Serengeti Nationalpark tidligere det næststørste reservat i Tanzania, kun overgået af Ruaha Nationalpark. Nu er nationalparken tredjestørste efter den nyligt annoncerede Nyerere Nationalpark i Selous Game Reserve. Serengeti Nationalpark er sandelig en af Tanzanias mest dyrebare juveler. Området blev erklæret en nationalpark i 1959 og har dermed været et beskyttet område i knap et århundrede. Serengeti Nationalpark er et verdensarvssted og et internationalt biosfærereservat ved siden af Ngorongoro.

Serengeti er hjemsted for verdens største og mest spektakulære migration af dyreliv, hvor verdens største koncentration af pattedyr migrerer hen over de tørre stepper på savannen. Nationalparken grænser op til Ngorongoro mod syd og sydøst, mod nord grænser parken op til Maasai Mara samt Maswa Naturreservat mod vest og sydvest. Mod øst grænser Serengeti op til Loliondo Game Reserve og 8 kilometer mod nordvest fra Serengeti ligger Victoriasøen. Enhver safari her lover dyreliv i massevis, især når den årlige migration, hvor tusindvis af gnuer rejser hen over sletterne. En farefuld rejse, hvor rovdyr er på udgik efter deres næste bytte.

Navnet Serengeti er afledt af Maasai-ordet ‘Siringet’, der betyder de uendelige sletter. Serengeti Nationalpark blev for nyligt angivet som verdens syvende vidunder. Et legendarisk vidunder, som er berømt for sin årlige 800 km migration af over 2,5 millioner dyr. En rejse, som danner op til 40 kilometer lange søjler af vandrende dyr. Migrationen tilbyder besøgende en af naturens mest svimlende oplevelser, hvori de altid årvågne rovdyr spiller en vigtig rolle. I denne episke rejse skal de migrerende dyr møde deres største forhindring, når de skal krydse floder, for at komme til de grønne græsgange på den anden side. Floderne, Grumeti i Serengeti og Mara langs grænsen til Kenya, kan under migreringen blive scenarier med blodbade, da svage, panik fulde og gamle dyr ikke klarer at krydse de rasende tidevande, og i stedet ender i gabet på krokodillerne eller efterlades til ådselædere såsom gribbe. Migrationen er en uendelig cyklus drevet af en sæsonbestemt søgning efter friske, grønne græsarealer og vand. En rejse dikteret af regnen, hvor kun de stærkeste overlever.

Den uendelige solbrændte savanne, der forvandles til en skinnende gylden horisont i den tørre sæson dækker kun en tredjedel af nationalparken, men er bestemt ikke det eneste, Serengeti har at tilbyde. Det centrale Serengeti, Seronera, giver fremragende muligheder for safari oplevelser hele året rundt, med sine skovklædte bakker, let skovklædte dale, floder foret med figentræer og akacia skov, er savannen i Serengeti et fantastisk sted at spotte alle de vilde dyr, selv når migrationen er rejst andetsteds. Mod nord langs grænsen til Kenya domineres landet af tornede akacia skove. Mod vest når korridoren, som løber langs Grumeti-floden, tæt på Victoriasøen og de stedsegrønne skove, der flankerer floden, hvilket gør dette til et hjem til en række primater og leoparder, mens selve floden er et fremragende levested for vandfugle og krokodiller, hvis bytte er de tørstige dyr, der kommer til floden for at drikke i den tørre s?son.

Dyreliv er naturligvis det, der bringer folk til Serengeti, hvilket denne nationalpark bestemt ikke har et mangel af. Alle de famøse ‘Big 5’ er at spotte, når safari destinationen er Serengeti, med en overflod af andre dyrearter, hvilket inkluderer geparder, Thomsons og Grants gazeller, giraffer, topi, elsdyrantilope, vandbuk, hyæner, bavianer, impala, hyænehunde og serval, sjakaler og mange flere. Nationalparken kan også prale af at huse omkring 500 fuglearter, inklusiv struds, sekretærfugl, koritrappe, krontrane, marabustork, kampørn, dværgpapegøjer og mange arter af gribbe. Trods Serengeti er en populær safari destination, så er nationalparken så enorm, at overfyldte steder kan undgås, hvilket giver muligheden for at være det eneste safari køretøj til stede ved iagttagelse af en leopard der lydløst kryber sig gennem det høje græs med kurs mod en intetanende impala, eller ved overværelsen af en gepard jage en thomson gazelle med en halsbrækkende hastighed over de gyldne sletter i en episk kamp i en af verdens smukkeste naturreservater for dyreliv, hvor kun den stærkeste overlever.

Klima

Som de fleste af nationalparkerne oplever Serengeti ligeledes to regnsæsoner i løbet af et år. Den lange regnsæson er fra marts til maj og den korte regnsæson er fra midten af november til midten af december. Det regner sjældent hele dagen i en regnsæson.

De tørre måneder er juni til oktober og midten af december til februar.

Temperaturen om dagen er behagelig varm of kølig til kold om natten samt tidligt om morgenen.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Serengeti National Park kan besøges året rundt.

Den tørre sæson (fra slutningen af juni til oktober) tilbyder generelt det bedste dyreliv, med de migrerende gnuer der krydser Mara-floden omkring juli-september. Dette kan dog variere fra år til år, men ikke desto mindre, hvis du er heldig nok, vil du stadig være i stand til at nyde denne spektakulære begivenhed, når migrationen går ned til det centrale Serengeti omkring november.

Endnu en spektakulær tid på året at besøge Serengeti er i løbet af gnuernes kalving periode, fra slutningen af januar til februar i de sydlige sletter af Serengeti og Ndutu-områderne.

For dem, der ønsker at undgå folkemængder i højsæsonen, modtager Serengeti kun en håndfuld besøgende i marts og i begyndelsen af april, mens stadig at være ideelt at besøge. På denne tid af året er parken enormt fredelig med meget få turister, selvom det måske regner i et par timer om dagen, er det oplevelsen værd. Mega Adventures tilbyder specielle priser for denne rejseperiode, hvor du kan nyde en klassisk indlogering til meget gode priser.

Tilgængelighed

Det er muligt at komme til Serengeti hele året rundt.

Via fly fra Arusha eller Zanzibar.

Via kørsel gennem Ngorongoro, Loduare gate, Lake Natron, Kleins gate, eller fra Mwanza, gennem Ndabaka gate.

Indlogering

Public Campsites, Special Campsites, Lodges and tented camps of various budget are available inside the park.

Aktiviteter

  • Almindelig safari
  • Luftballon safari
  • Camping

Best Selling Tours

Send us your details

Mega dk web inquiry form
First and Last Name
example@example.com
Date/month/year
Date/month/year
Above 12 year
Below 12 year