Ngorongoro bevaringsområdet er et verdensarvssted og er beliggende kun 180 kilometer vest for Arusha. Bevaringsområdet administreres af myndigheden ‘Ngorongoro Conservation Area’, en fløj af den Tanzanianske regering. Årsagen til, at dette paradis kaldes et bevaringsområde, er dets mange arealanvendelse, hvor mennesker, i dette tilfælde de oprindelige Maasai, og deres kvæg, får lov at leve sammen med de vilde dyr i harmoni. Det første eksempel af sin art i verden! Bevaringsområdet, der dækker et område på 8.292 kvadratkilometer, blev et biosfærereservat i 1971 og har siden 1979 været på UNESCOs liste over verdensarven.

Juvelen i dette bevaringsområde er det legendariske Ngorongoro krater. Et caldera, dannet for omkring 2,5 millioner år siden fra en enorm eksplosion af magma, der fik den dengang enorme vulkan på den vestlige flanke af den østafrikanske Great Rift Valley til at implodere under sin egen vægt. Ngorongoro krateret dækker et område på 264 kvadratkilometer og er med sin 600 meters dybde og 20 kilometers bredde det største intakte caldera i verden, der ikke er oversvømmet. Med en stor population af dyreliv på op til 25.000 til 30.000 store pattedyr, inklusiv det sjældne sorte næsehorn, store grupper af løver, den flygtige leopard og gigantiske elefanter, er Ngorongoro krateret et af de få steder i Tanzania, hvor alle de famøse ‘Big 5’ kan spottes på bare en dag.

Selve Ngorongoro krateret dækker kun 3% af hele bevaringsområdet og krateret er sædvanligvis det, de fleste besøgende får at se af hele Ngorongoro bevaringsområdet, trods der er meget mere derudover. Mod vest ligger de omfattende Salei-sletter, som er en del af gnuernes favorit sletter at kælve på ved den årlige migration. Ved enden af sletterne ligger Olduvai-kløften, ‘Menneskehedens vugge’ (‘The cradle of mankind’), hvor den legendariske to millioner år gamle Homo Habilis blev fundet.

Mod nordøst ligger to små krater, Olmoti og Empakaai, der tilsammen danner ‘krater højlandet’ (‘the crater highlands’). Begge krater er rige på vilde dyr, men ser kun et begrænset antal besøgende årligt. Elegante sorte dynger af sand ca. 15 kilometer nordvest fra Olduvai-kløften, der bevæger sig lidt hvert år i samme retning (ca. 15 meter i østlig retning), hvilket lader en undre sig over naturens vidundere. Alt dette gør Ngorongoro til Tanzanias mest besøgte reservat for dyreliv, et sted der fortryller og folk forlader sjældent stedet skuffet.

Klima

Ligesom Serengeti oplever Ngorongoro to primære sæsoner. Den tørre sæson fra juni til oktober. Den korte regnsæson fra november til midten af december, og den lange regnsæson fra marts til maj. Selv i de to regnsæsoner regner det sjældent hele dagen.

På grund af højde-variationen i Ngorongoro varierer temperaturer fra 3 Cº til 35 Cº. Det bliver meget koldt om aftenen, hvilket er fordelagtigt at være forberedt på. De koldeste måneder er juni-august.

Den tørre sæson har den ekstra fordel, at dyr samles langs permanente vandkilder, hvilket gør dem lette at få øje på, mens regnsæsonen har en fantastisk natur og dyr samles på de korte græssletter.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Ngorongoro er tilgængelig hele året rundt. April og maj er de mest regnfulde måneder, men det regner sjældent hele dagen.

For de der er interesserede i at besøge parken, når den ikke er overfyldt, tilbyder regnsæsonen det bedste landskab med bare en håndfuld turister. Mega Adventures tilbyder pakker til den bedste pris i denne sæson. Selvom det kan regne, regner det sjældent i mere end et par timer i løbet af dagen. Marts og begyndelsen af april kan være ideel, idet regnen sommetider kommer sent på dagen i denne periode, hvilket gør dette tidspunkt perfekt at rejse i.

November og begyndelsen af december er ligeledes ideel, hvis du ikke har noget imod at have et par regnskyl i løbet af dagen.

Tilgængelighed

Ngorongoro er tilgængeligt fra byen Arusha ad en 180 km køretur.

Indlogering

Ngorongoro har adskillige indkvarteringsmuligheder, lige fra camping på kraterranden, tented lodges og luksus lodges i forskellige budgetniveauer. Alle inden for parkens grænse.

Aktiviteter

  • Almindelig safari
  • Luftballon safari
  • Vandresafari
  • Vandreture
  • Kulturelle Maasai Interaktioner
  • Camping
  • Arkæologisk tur

Best Selling Tours

Send us your details

Mega dk web inquiry form
First and Last Name
example@example.com
Date/month/year
Date/month/year
Above 12 year
Below 12 year