Ved at være Afrikas ældste regnskov har Udzungwa Mountains Nationalpark sandeligt et unikt økosystem med en betagende natur. I en bred bue, der løber over 800 kilometer ned ad den østlige del af Tanzania, findes syv gamle bjergkæder. Denne bjergkæde er østafrikas barriere mod de fugtige luftstrømme fra Det Indiske Ocean. Fra luften, som stiger op, falder varme regnskyl og tordenvejr samt uendelige uger af skyer og tåge. Dette mønster har eksisteret i titusinder af år, hvilket har skabt den ældste regnskov i Afrika, som også er blandt de ældste i verden.

Med sine 1.990 kvadratkilometer har Udzungwa den næststørste biodiversitet blandt nationalparker i Afrika, der spænder fra græsarealer, tropisk regnskov, tørre tropiske skove til bjergskov og steppe beriget af vandfald. Disse skove er omringet af tørrere savanner og netop denne isolering har ført til en udvikling af det mest unikke og varierede dyre- og planteliv i hele Afrika. Alligevel er det mest fascinerende ved de, hvor uudforskede de er.

Det er et naturparadis med dusiner af unikke arter over hele dyre-spektret fra insekter til krybdyr, frøer og fugle samt primater. Ud over at have en spektakulær og uudforsket natur med mere end 400 fuglearter, er Udzungwa Mountains Nationalpark et fristed for mange endemiske og truede arter af flora og fauna. Det beskyttede område indeholder 2.500 arter af planter, hvoraf 25% er endemiske, og indeholder desuden seks arter af primater, hvoraf fem er endemiske. En helt ny abeart, Sanje mangabey blev opdaget så sent som i 1979, og en ny art af frankolinhøns blev for første gang opdaget af forskere i 1992. Sanje mangabey sammen med Iringa rød colobus (Iringa red colobus) kan kun findes i Udzungwa Mountains Nationalpark. Dyrelivet inkluderer yderligere buffalo, elefant, leopard, antilopen bongo (forest antilope), vortesvin og busksvin. Løver lever i skovområderne og de øverstliggende heder, men ses sjældent.

Udzungwa Mountains Nationalpark er et paradis for trekkere og tilbyder trekking muligheder for alle. Muligheder såsom en udfordrende 6-dages vandretur samt en mere elementær 1-times vandretur. Som en forfriskende pause under vandreturene kan besøgende tage en dukkert i vandfaldets bassin, mens de beundrer den blændende udsigt over det 170 meter Sanje vandfald. Man kan vandre i udzungwa-bjergene hele ?ret rundt.

Udzungwa Mountains Nationalpark kan tilføje en yderst interessant udvidelse til andre destinationer i det sydlige Tanzania s?som Ruaha, Mikumi og Nyerere National Park.

Klima

Nationalparken ligger i en højde af 250-2.576 meter, og bemærkelsesværdigt er der dele af dette bjergdække, som er tildækket af uafbrudt skov bl.a. tørre tropiske skove, bambus.

Den årlige temperatur i parken er behagelig. Afhængigt af måneden varierer den gennemsnitlige temperatur fra 25 Cº til 30 Cº, men til tider har den også toppet tæt på 35 Cº i den fugtige regnsæson. De varmeste måneder er oktober-marts, og de koldeste er maj-juli. Den gennemsnitlige lave temperatur er ca. 17-23 Cº, men temperaturerne er tidligere faldet til ca. 12 Cº.

Som andre steder i Tanzania har Udzungwa Mountains Nationalpark en regnsæson og en tør sæsoner. Den tørre sæson er fra juni til oktober.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Det er muligt at besøge nationalparken hele året rundt, det kan dog være glat i regntiden. Den tørre sæson er juni-oktober, dog kan regn forekomme når som helst i skoven.

Tilgængelighed

Nationalparken er let tilgængelig via et godt netværk af veje med 5 timers kørsel fra Dar es salaam og 2 timer fra Mikumi Nationalpark.

Indlogering

Udzungwa Mountains Nationalpark er et sandt sted for naturelskere, hvor camping er den eneste mulighed for overnatning inden for nationalparkens grænser.

Uden for nationalparkens grænser ligger en beskeden, men komfortabel indkvartering med eget badeværelse.

Aktiviteter

  • Vandreture
  • Camping

Best Selling Tours

Send us your details

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder