Hvor vildmarken måder stranden. Hvor dyrelivet vandrer på de hvide sandstrande langs kysten af the Indiske Ocean. Hvor palmetræer svajer i den afkølende havbrise, og hvor den afrikanske sol glitrende reflekteres i det klare blå vand. Saadani Nationalpark er den eneste nationalpark i østafrika, hvor du kan nyde dyrelivet det ene øjeblik og det næste øjeblik gå langs sandstranden og svømme i brændingen af det Indiske Ocean.

Saadani, som er lokaliseret i den østlige region af Tanzania, har været et naturreservat siden 1969, men blev officielt erklæret en nationalpark i 2005. Med dens 1.062 kvadratkilometer og absolut unikke landskab er Saadani nationalpark det eneste dyrereservat i Tanzania, som grænser op til havet.

Saadani har omkring 8 km hav kyst, og af disse er mindst 3 km uberørte strande. Denne uforstyrrede natur af strande gør Saadani til et favoritsted for havskildpadder at lægge deres æg, hvilket gør disse strande til det vigtigste ynglested for havskildpadder i hele Tanzania.

Navnet ‘Saadani’ stammer fra det 19. århundrede, der var en arabisk bosættelse i området. Det var navnet på en fiskerlandsby og spiller en vigtig rolle for landets historie, idet det blev nævnt i krøniker om de portugisiske og bemærkelsesværdige rejsende som blandt andre El-Masoud, Richard Burton, Johannes Rebmann og Ptolemy. Fiskerlandsbyen var ikke kun vært for disse rejsende, men var også en gang stedet for et handelscenter, der koordinerede oversøisk og baglandshandel, herunder slavehandel.

Et unikt paradis med et unikt og ekstraordinært økosystem. En naturligt fascinerende kulisse, hvor flora og fauna af både marine og fastland er at finde. Hvor bavianer vandrer og en række abearter klatrer i træerne. Flokke af kæmpe elefanter, der vandrer sammen med bøfler. Hvor verdens højeste dyr, de ædle maasai-giraffer, slentrer roligt afsted. Hvis du ser nøje efter kan du måske spotte leoparder der hviler i træerne. Derudover kan man i Saadani Nationalpark se dyr som den røde koantilope, almindelig vandbuk, dykkerantiloper, dik-dik antiloper, manguster, genetter, pindsvin, vortesvin og den smukke sabelantilope. På bådture på Wami-floden kan flodheste og krokodille endda spottes. Siden 2005 har det beskyttede område været betragtet som en enhed for bevarelsen af løver og strandene i Saadani Nationalpark er en af de sidste store avlssteder for havskildpadder på fastlandet i Tanzania. Generelt er form?let med Saadani Nationalpark beskyttelse og bevarelse af kystzonen.

Sammen med en fantastisk natur tilbyder Saadani Nationalpark et varieret udvalg af aktiviteter udover almindelig safari. Disse aktiviteter inkluderer guidede vandreture, bådsafari, svømmeture og snorkling samt mulighed for at besøge fiskerlandsbyen Saadani, der ligger inde i reservatet.

Når man besøger Saadani, tilbyder nationalparken forskellige former for indlogering, såsom en campingpladser ved stranden og andre steder i parken, samt andre overnatningsmuligheder i og uden for parken.

Klima

Saadani Nationalpark oplever tropiske klimatiske forhold. Som de fleste af parkerne i Tanzania oplever Saadani Nationalpark ligeledes to regnsæsoner, den lange regnsæson marts-maj og den korte regnsæson november-december. I den korte regnsæson er det sandsynligt at opleve få timers regn i løbet af dagen, men vil sjældent være hele dagen.

Idet Saadani er lokaliseret tæt på ækvator og det varme Indiske Ocean, er der fugtigt hele året rundt.

De koldeste måneder er juni-september med en gennemsnitstemperatur på 31 ºC om eftermiddagen og 21 ºC om natten.

De varmeste måneder er oktober-maj med en gennemsnitstemperatur på 33 ºC om eftermiddagen og 23 ºC om natten.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Saadani Nationalpark kan besøges hele året med et væld af vilde dyr, men i den grønne såsom i mart-maj og november-december kan nogle dele af parken være utilgængelige.

Tilgængelighed

Saadani er let tilgængelig fra Dar es Salaam, ca. 5 timers kørsel, hvoraf det meste af køreturen er på motorvej. Parken er også tilgængelig fra Arusha efter at have besøgt det nordlige safari distrikt, til de der vælger combo-pakker, for både at besøge de østlige og sydlige parker i Tanzania. Saadani er også tilgængelig til de der vælger at udforske landet ad landeveje ved at besøge Usambara og videre til Saadani, før de tager mod deres udgående flyvning fra Dar es Salaam, Julius Nyerere International Airport.

Via fly er Saadani Nationalpark tilgængelig fra Zanzibar, Dar es Salaam og Arusha.

Indlogering

Saadani Nationalpark tilbyder forskellige typer af indkvarteringsmuligheder, såsom vandrerhjem, hytter, campingpladser, lodges og tented camps, både inde i og uden for nationalparken.

Aktiviteter

  • Almindelig safari
  • Vandresafari
  • Svømmeture
  • Bådture
  • Camping

Best Selling Tours

Send us your details

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder