Hver dag passerer tusindvis af mennesker blot et par kilometer fra Mkomazi, på en af Tanzanias travleste motorveje uden engang at bemærke, at denne smaragd ligger inden for et par kilometer fra motorvejen. Mkomazi, en jomfruelig betagende skønhed, der udviser unikke naturskatte og en enorm følelse af plads, hvilket bestemt lever op til forventningerne. En eftertragtet bro mellem det nordlige safari distrikt og kyst attraktionerne.

V?rende et naturreservat siden 1951, tager denne nye nationalpark sit navn fra Pare-stammens ord for en øskefuld vand?, der refererer til en lille mængde vand. Det er en fantastisk destination for fugleentusiaster, idet der er registreret over 450 fuglearter, blandt andre tørre og landlige endemier såsom den kobolt brystet gribbeperlehøne, andre store fugle såsom studs, koritrappe, sekretærfugl, hornravn og nogle migrerende arter såsom ellekragen. Det er også et tilflugtssted for to stærkt truede arter, det karismatiske sorte næsehorn og den selskabelige hyænehund, som begge blev introduceret i 1990’erne. Nomadisk af natur hyænehunde er at se overalt i parken, men det sorte næsehorn er begrænset til et indhegnet fristed for deres sikkerhed i fremtiden. Nationalparken forsørger også adskillige land specialiserede arter, der ellers er sjældne i Tanzania. Disse inkluderer den spektakulære frynseørede Oryx, lille kudu og girafgazeller.

Beliggende i det nordlige Tanzania dækker parken et område på 3.245 kvadratkilometer. Nationalparken opdeles mellem regionerne Kilimanjaro og Tanga, og grænser også op til Tsavo West Nationalpark i Kenya. Inden for syne mod nordvest ligger Kilimanjaro, Afrika højeste bjergtop. Mod syd danner danner Para bjergene og Usambara bjergene en dramatisk baggrund. Kenyas enorme Tsavo Nationalpark deler grænse med Mkomazi. Tilsammen danner det et af de største og vigtigste beskyttede økosystemer på jorden. Lokaliseret kun 112 km fra Moshi kvalificerer denne nationalpark sig til en-dags besøg, men for en mere lovende oplevelse anbefaler vi en overnatning.

Habitat; Mkomazi er den sydlige spids af Sahel-zonen. Det er et klassisk tørt lands reservat af grågrøn nyika busk, gamle baobab-træer og isolerede stenede bakker. Andre steder ses græsarealer og åbne savanne-skove, hvor akacie- og mbugatræer præger savannen.

Klima

Normalvis et tørt klima, bortset fra den lange regnsæson marts-maj og den korte regnsæson oktober-december, med en gennemsnitlig årlig nedbør mellem 570 mm i lave højder og 1.910 mm i høje højder. Juli og august er de koldeste måneder.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Nationalparkens natur er skønnest i den grønne sæson, november-juni, hvor elefanter og andre planteædere migrerer fra den nærliggende Tsavo Nationalpark i denne periode.

Den tørre sæson, sen juni til oktober, er det bedste tidspunkt at spotte dyreliv i Mkomazi Nationalpark. Dyrelivet samles ved vandkilder, hvilket gør dem lettere at få øje på.

Tilgængelighed

Parken er tilgængelig hele året via motorvejen Moshi-Dar es Salaam. Cirka 113 km fra byen Moshi.

Indlogering

Camping til de eventyrlystne og en semi-permanent tented camp når parkens hovedkvarter til dem, der foretrækker en mere luksuriøs indkvartering.

Aktiviteter

  • Almindelig safari
  • Vandresafari
  • Hiking

Best Selling Tours

Send us your details

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder