Mikumi Nationalpark ligger i det sydlige safari distrikt og udgør en del af det nordlige økosystem i det berømte Selous Game Reserve. Mikumi Nationalpark ligger kun 3-4 timers kørsel fra Dar es Salaam, langs motorvejen til Zambia samt til nationalparkerne Udzungwa, Ruaha og Kitulo.

Nationalparken dækker et område på 3.230 kvadratkilometer, hvilket gør dette reservat til den femte største nationalpark i Tanzania. Parken har et diversificeret økosystem, der er yderligere opdelt af vejen, der løber tværs over parken. Vejen adskiller parken i to sektioner, Nordvest og Sydøst. Med et landskab, der ofte sammenlignes med Serengeti, er det nordvestlige område kendetegnet ved sletter, der består af vegetation såsom akacia, tamarind, baobab og nogle sjældne palmer. På den anden side af vejen er den mindre tilgængelige del af Mikumi Nationalpark. Her er vegetationen tyk, domineret af buske og med mindre overflod af vilde dyr, hvilket gør denne del mindre udnyttet.

Mikumi Nationalpark rummet et mangfoldigt antal af vilde dyr, store besætninger af elefanter, bøfler, zebraer, gnuer, hyæner, leoparder, løver, sabelantiloper, stor kudu, bavianer, impalaer og mere en 400 fuglearter. Da denne nationalpark deler det samme økosystem med Selous migrerer flokke af elefanter, zebraer og bøfler fra den nordlige del af vildtreservatet Selous ind i Mikumi Nationalpark.

Klima

Parken oplever to regnsæsoner i løbet af året. Den korte regnsæson fra oktober til begyndelsen af november og den lange regnsæson fra marts til maj. Den tørre sæson er fra slutningen af juni til september og december til februar.

Parken ligger i en højde mellem 200 og 800 meter.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Med det veletablerede netværk af veje kan Mikumi National Park besøges hele året rundt. Mikumis tørre sæson varer mellem maj og november.

Tilgængelighed

Mikumi National Park er let tilgængelig via Dar es Salaam – Zambia motorvejen. Mikumi National Park ligger kun 3-4 timer fra Dar es Salaam.

Indlogering

Hvis ønsket er at overnatte inde i nationalparken, tilbyder parken overnatningsmuligheder som hytter, campingpladser og tented camps. Lige uden for nationalparken er der ligeledes forskellige indkvarteringsmuligheder.

Aktiviteter:

  • Almindelig safari
  • Vandresafari

Best Selling Tours

Send us your details

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder