Mahale Mountains National Park er opkaldt efter en malerisk række af bjerge i Mahale, som er inden for dens grænser; parken ligger på den østlige bred af Tanganyika-søen i Kigoma-regionen, Tanzania.

Mahale National Park har flere karakteristiske kendetegn. Som et af de få beskyttede områder for chimpanser i landet er parken bekvemt beliggende i nærheden af Gombe Stream National Park, der er gjort berømt af Jane Goodall.

Mahale Mountains National Park kan prale af et betydeligt uforstyrret naturligt habitat. Dens afsides beliggenhed huser den største bestand af østlige chimpanser; chimpanserne blomstrer fredeligt i de tætte skove. Man kan også opleve sameksistensen af to utrolige vilde arter, chimpanser og løver.

Besøgende kan kun få adgang til og opleve vilde eventyr i Mahale National Park til fods. Der er ingen veje eller anden infrastruktur inden for parkens grænser, og den eneste vej ind og ud af parken er via båd på søen. Sådanne terræner i nationalparken har givet lokalbefolkningen (Batongwe- og Holoholo-befolkningen) en meget afstemt holdning til det naturlige habitat, der lever yndefuldt omkring parken uden praktisk talt nogen indflydelse på miljøet.

Klima

Mahale ligger tæt på ækvator, hvilket får klimaet til at variere fra varmt til varmt og fugtigt. I løbet af året ændrer klimaet sig ikke. Gennemsnitstemperaturerne er omkring 27 ºC i l?bet af dagen og køler ned til omkring 17 ºC om aftenen. Mahales tørre sæson er fra maj til oktober. Den våde sæson er fra november til april. Regnen kommer i form af eftermiddagens tordenvejr og varer sjældent hele dagen. Varmen i parken kan være trykkende på grund af den høje luftfugtighed.

Bedste til at besøge parken

Den bedst tilgængelige og afslappede tid er i den tørre sæson (der varer fra maj til oktober). Denne tid af året vil Mahale-chimpanserne sandsynligvis blive set i store grupper, og solskinnet oplyser hele skoven, og søen er et perfekt afslappende øjeblik i parken. Men Mahale parken er også tilgængelig hele året rundt. I regntiden kan besøget blive en mindeværdig oplevelse, gjort bemærkelsesværdig af udsigten over nabolandet DR Congo over vandet og af vidtløftige tordenvejr, der lyser søen op om natten.

Tilgængelighed

Mahale Mountains National Park er tilgængelig hele året rundt med fly, vej og b?d. Der er fly, biler og bådmuligheder, der passer til de fleste rejsende.

Indlogering

Campingpladser, hytter og teltlejre i forskellige budgetter er tilgængelige.

Aktiviteter

  • Chimpansevandring
  • Campingsafari
  • Snorkling
  • Sportsfiskeri
  • Kajaksejlads

Best Selling Tours

Send us your details

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder