Lake Natron ligger nordøst for Ngorongoro-krateret og udgør en del af Afrikas enorme Great Rift Valley. Beliggende mellem bølgende vulkanske bakker og dybe kratere ligger Lake Natron på det laveste punkt i sprækkedalen 600 meter over havets overflade – og er formentlig verdens mest alkaliske vandmasse.

Lake Natron-området er varmt og ofte meget tørt og støvet – så bestemt for den dristigere rejsende. Men de, der vælger at inkludere Lake Natron som en del af deres safari-rejseplan, er tilfredse med et område langt væk fra den slagne vej og får relativt lidt turisme. Det er også noget af det mest teatralske landskab i Tanzania, og turen her er meget det værd.

Kørslen mod Lake Natron tager omkring tre timer fra byen Mto wa Mbu ved siden af ​​Lake Manyara. Det er varmt om dagen, men landskabet bliver mere og mere dramatisk, hvor Rift Valley rejser sig på din venstre side. Du vil snart fokusere på at se dig omkring, og udsigten er spektakulær. Kør dybt ind i den grønne vegetation, der giver plads til et sparsomt, støvet landskab.

Nord for denne sti står store høje, ruinerne af uddøde vulkaner. Disse overskygges snart af glimtet af den aktive Ol doinyo Lengai. For endelig at nå Lake Natron, vil du køre rundt om en imponerende vulkan og nogle gange få et glimt af dens rygende krone.

Dyrelivet ved Lake Natron

Området omkring Lake Natron er understøttet af noget af det vilde dyreliv, du kan måske se lejlighedsvis zebraer eller giraffer, men dette er en blandt mange grunde til at komme her.
Lake Natron selv er hjemsted for et fascinerende økosystem, der blomstrer i dette barske miljø. Søen består af millioner af cyanobakterier, salt-elskende mikroorganisme, der producerer deres mad. Efterhånden som søen stiger i saltholdighed, tiltrækker den også flere populationer af forskellige bakterier. Søen huser også et stort antal blågrønalger med røde pigmenter og Spirulina, som en god del mindre flamingoer lever af.
Lake natron betragtes som et meget aggressivt miljø, og andre organismer kan ikke leve her. Alkalitetsniveauerne bliver så koncentrerede i en periode, at de næsten nærmer sig niveauet for ren ammoniak. Meget få rovdyrarter kan leve her, hvilket gør det til en sikker yngleplads for flamingoerne.

Klima

Lake Natron har et tropisk savanneklima (med tør vinter). Området modtager uregelmæssig sæsonbestemt nedbør, hovedsageligt mellem december og maj. Temperaturen ved søen varierer ofte mellem 24°C og over 40°C.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Lake Natron er tilgængelig hele året rundt for rejsende.

Tilgængelighed

Lake Natron nationalpark er tilgængelig ad landevejen eller med fly, og rejsende kan besøge når som helst på året. At flyve over søen tilbyder den særlige oplevelse med udsigten til søens fredfyldte skønhed fra jorden.

Indlogering

Campingpladser, hytter og teltlejre med forskellige budgetter er tilgængelige.

Aktiviteter

Walking safari er skabende aktivitet i Lake Natron-området. Du kan gå hen over det bagte mudder til bredden af ​​søen, hvor alger og zooplankton trives, hvilket tiltrækker flamingoerne, der ligger langs søens bred.
Se tilbage på den fascinerende udsigt over Ol doinyo Lengai, der står højt blandt bølgende bakker og flade sletter. Dens askegrå farve og rygende top minder dig om, at dette stadig i høj grad er en aktiv vulkan. Gåturen rundt om søen Natron gøres bedst tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen, for at undslippe dagens varme.

Udforsk vandfaldet

Man kan inkludere en gåtur for at udforske vandfaldet, når man besøger Lake Natron, det er en stor oplevelse. Ngare Sero-vandfaldet ligger i Lake Natron-området, under foden af ​​Ol Doinyo Lengai-bjerget. Besøgende tilføjer altid besøget til vandfald som en del af et længere ophold i regionen, herunder et Lake Natron-ophold og/eller bestigning af Ol Doinyo Lengai (Guds bjerg).

Hominid fodaftryk tur

Walk to hominid footprints giver en unik mulighed for at berige en faktarejse til det nordlige Tanzania. Et sted, hvor forskere har katalogiseret som et sjældent fund af velbevarede menneskelige fodspor efterladt i det våde vulkanske mudder for mellem 5.000 og 19.000 år siden. Det er det eneste sted i Afrika med mange gamle Homo sapiens fodspor, hvilket gør det til et unikt sted, der fortæller historien om menneskehedens tidligste dage. For den bedste oplevelse udføres en Hominid-fodaftrykstur i forbindelse med en sundowner.

Tag vandre udfordringen op til toppen af Ol doinyo Lengai (ikke for alle)

Ol Doinyo Lengai, et helligt “Guds bjerg” på Maa-sproget (Maasai-sproget), et aktivt vulkansk bjerg placeret i Gregory Rift, syd for Lake Natron. Ol Doinyo Lengai er en del af det vulkanske system i den østafrikanske Rift-dal.
Fra dets topkrater vil du have majestætiske udsigter i den nordlige del af de varme golde saltflader ved Lake Natron, der strækker sig i det fjerne med en pinkfarvet flamingo, der dækker grunden, forbi den kenyanske grænse. Fra øst er udsigten domineret af Mount Kilimanjaro og mod vest de skovklædte skrænter og bakker, der omfatter de vestlige skråninger af Great African Rift Valley. Og fra syd er Ngorongoros kraterhøjland.
Ol doinyo Lengai-stigningen er så krævende på grund af dagvarmen, stejle og ustabile skråninger af aske og smuldrende sten og mangel på vand. En tidlig morgen stigning anbefales, og den bedste tilgang er stigning fra vest, hvor morgensolen kan undgås for en stund.

Best Selling Tours

Send us your details

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder