Katavi National Park er den tredjestørste nationalpark sammenlignet med andre tanzaniske nationalparker. Det er langtfra en af de parker, der modtager de fleste besøgende, hvilket gør det til et ægte uberørt og uforstyrret dyrelivsparadis. Katavi National Park ligger i det vestlige distrikt i Tanzania, og det er betydeligt udfordrende at komme til parken via landevejen, så den bekvemme måde er via fly.
Katavi Nationalpark er hovedsageligt fodret af Katuma-floden, hvilket forvandler parken til et smukt vådområde i regntiden i april og maj. Lake Katavi og Chada er begge tilbagevendende søer beliggende inden for parkens grænser. Parken har forskellige kombinationer af flodskove, buskads, Miombo-skove og græsarealer med hensyn til dens vegetation.

Klima

Katavi nationalpark er almindeligvis varmt, og det forbliver det hele året, da parken ligger når ækvatorovergangen. Om natten er det ret anderledes end andre parker, da det typisk er varmere (ca. 20 ºC). I løbet af dagen er temperaturerne omkring 32 ºC. Dens store højdeforskel (816 m til 1634 m) er ansvarlig for temperaturvariationerne. Heldigvis er de områder, der almindeligvis tilgås af turister, hovedsageligt i lav højde.

Bedste tidspunkt at besøge parken

Besøgende, der kommer til Katavi National Park i den tørre sæson fra juni til oktober, vil have den bedste tid til at se vilde dyr. Katuma-floden er den eneste vandkilde i den tørre sæson og er den vigtigste livline for både store og små væsner, når de samles langs floden for at drikke og bade.

Det er en af de få parker, hvor du kan få et syn af sabelantilope og hesteantilope samme sted. Andre vilde dyr, der græsser her, er koantilope, elsdyrantilope, zebra, giraf. Katavi nationalpark kan også prale af enorme flokke af bøfler, nogle når op på tusind eller mere. En sund elefantbestand på omkring 3.000 bor også i parken. Rovdyr som sjakaler, geparder, hyæner og servaler er til stede. En stolthed af løver bevæger sig konstant rundt på jagt efter deres næste måltid.

Over 400 forskellige arter af fugle, Katavi er et utroligt sted for fugleelskere. Store grupper af storke som afrikansk gabenæb, saddelnæb, skestorke, flodørn, gøglerørn, Lillabrystet ellekrage og paradismonarker er kun nogle få på listen over forskellige fuglearter i Katavi nationalpark.

Tilgængelighed

At komme til Katavi for besøgende kan arrangeres gennem en af de tilgængelige flytjenester, men Katavi National Park kan også tilgås via landtransport: estimater varierer meget; det diskuteres generelt ikke i timer, men i dage.

Indlogering

Campingpladser, hytter og teltlejre i forskellige budgetter er tilgængelige.

Aktiviteter

  • Almindelig safari
  • Vandresafari
  • Nattesafari
  • Fuglekiggeri

Best Selling Tours

Send us your details

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder